MENU

5 spôsobov ako neprihorieť zeleninu na grile

Grilovanie zeleniny sa omnoho ľahšie povie ako sa urobí. Niekedy nám môže vonkajšia kôrka prihorieť omnoho rýchlejšie ako nám zelenina stihne zmäknúť, v iných prípadoch nemá dokonca žiadnu chuť. Preto sme pre vás pripravili 5 tipov, podľa ktorých správne ugrilujete zeleninu.

1. Predvarte si tvrdšiu zeleninu

Hocijaká zelenina sa môže grilovať. Cuketa, cibuľa a rôznofarebná paprika sú ako stvorené na opekanie bez toho, aby ste pripálili kôrku a vnútro vám dokáže pekne zmäknúť. Za to zemiaky alebo tekvica sa musia pripravovať dlhšie, preto sa môže stať, že kôrku opečiete. 

2. Nezabúdajte na dochutenie zeleniny. 

Ako mäso aj zelenina sa má dostatočne ochutiť. Soľ je základom a ostatné koreniny môžete pridávať tak, ako keby ste dochucovali steak, kura alebo iné mäso. 

3. Potrite grilovacie rošty olejom

Aby ste zabránili pripečeniu zeleniny, naolejovať grilovaciu lištu je najvhodnejší spôsob. 

4. Správne grilovanie zeleniny 

Samozrejme nemôžeme zabudnúť na správnu teplotu na grile. Na vysokom plameni nám zelenina rýchlejšie zhorí, preto by sme si neustále mali udržiavať stredný oheň. 

5. Grilovací kôš na zeleninu

Už ste niekedy skúsili kôš na grilovanie? Pre najmenšiu zeleninu, ktorá nám môže prepadnúť cez mriežku existuje malý kovový kôš, ktorý sa položí priamo na gril a zaručí nám dokonalé prepečenie napr. karfiolu alebo aj cícera. 

 Zdroj: www.thekitchn.com

 

Prehľad steakov

Čím viac má mäso tuku, tým je steak šťavnatejší. Mimo tuku, ktorý je na povrchu, je pre chuť dôležitý aj tuk vo vnútri mäsa alebo vnútrosvalový tuk, ktorý sa vyznačuje tenkými bielymi čiarami, tzv. mramorovaním. Pozrite si prehľad steakov.

Ďalšie články

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť