MENU

Steak festivaly, ktoré by v roku 2019 nemal vynechať žiadny milovník mäsa

Ak ste si dali tradičné novoročné predsavzatia, určite by ste medzi ne mali zaradiť aj ochutnávanie nových typov steakov. Ideálnou príležitosťou je návšteva steakových festivalov.

Vienna Steak Festival

Mohli by ste zavítať na steakový festival do Viedne. Tento rok bude trvať od 31. mája do 2. júna v Marx Halle.

Navyše vás možno potešíme tým, že vstup je zadarmo, a tak si môžete do sýtosti vychutnať atmosféru prípravy, ale aj ochutnávky tých najlepších steakov. Odporúčame najmä pre ľudí, ktorí majú potešenie z mäsa, milujú grilovanie, rôzne omáčky a radi degustujú to najlepšie.

Festival sa na vás pripravil plnými kamiónmi steakov, bude tu nová steak zóna, zároveň sa budete môcť stretnúť s chovateľmi najkvalitnejšieho plemena na na steaky, wagyu, a nemôžu chýbať ochutnávacie dielne špeciálnych plemien z celého sveta.

Samozrejme, je toho oveľa viac. Tohtoročný usporiadatelia sľubujú, že takýto festival ešte Rakúsko nezažilo. Rozhodne sa je na čo tešiť.


 

Steakobraní v Českej republike

Ďalší festival sa uskutoční v Českej republike a má názov Steakobraní. Budete ho môcť navštíviť od 23. septembra do 30. septembra 2019. Usporiadateľmi sú Udírna Bar & Hostel na mieste Jindřichuv Hradec.

Už minulý rok bola možnosť ochutnať veľmi kvalitne spracované steaky a našlo sa tu aj niečo pre tých, ktorí nie sú moc veľkí milovníci steakov. Tradične aj tento rok bude pripravované mäso z wagyu, ale v ponuke nesmie chýbať česká sviečková.

 

Ak sa rozhodnete navštíviť niektorý z týchto festivalov, dajte nám vedieť, ako sa vám páčilo.

 

 

 

 

 


Prehľad steakov

Čím viac má mäso tuku, tým je steak šťavnatejší. Mimo tuku, ktorý je na povrchu, je pre chuť dôležitý aj tuk vo vnútri mäsa alebo vnútrosvalový tuk, ktorý sa vyznačuje tenkými bielymi čiarami, tzv. mramorovaním. Pozrite si prehľad steakov.

Ďalšie články

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť