MENU

15 najznámejších steakhousov po celom svete, 2.časť

Pokiaľ si milovníci hoväzdieho mäsa nepripravujú svoje steaky doma, tak si na večeru určite potrpia aj na výber reštaurácie. V Európe môžete zájsť napr. do Londýna alebo Paríža a taktiež sa dočítate o tých najznámejších v Amerike.

CUT, Londýn

Vynikajúca kvalita hovädzieho mäsa vo vlhkom a suchom zrení z odrody South Devon Angus, Darling Downs Australian Wagyu. Reštaurácia Cut je návštevníkmi milovaná, pretože ponúka jeden z najlepších steakov v Londýne. 

La Brigada, Buenos Aires 

Nielenže mäso v La Brigada je absolútne špičkové, medzi najobľúbenejšie kúsky patrí vysoká roštenka a mladá hovädzinka. V reštaurácií Huga Chavarrieta sa všetko deje s vášňou. Od stolovania až po zakončenie večere najlepším argentínskym vínom. 

Okeechobee Steakhouse, Florida

Okeechobee je časť na Palm Beach vo Floride a steakhouse tu funguje už od roku 1947. Ponúka sviečkovicu z Kansas City, silno mramorovaný Delmonico a hovädzie pečené rebrá, odobraté medzi rebrami 6-12. 

 

www.okeesteakhouse.com

La Cabana, Buenos Aires 

Najznámejší steakhouse v Buenos Aires ponúka hoväzdie mäso triedy A, a rôzne celebrity na zozname. Každý argentínsky prezident sa tu podpísal do knihy návštev. V menu nájdete 1kg mladej hovädzinky, pripravovanej na bielom rozpálenom grile a drevenom uhlí. 

 

lacabana.com.ar

La Maison de l'Aubrac, Paríž

Vo Francúzsku nájdeme kravu druhu Aubrac, ktoré sa podobá srnke. Majiteľ parížskej reštaurácie ponúka toto plemeno z časti Aveyronu. Mäso je silno mramorované a veľmi sýte. Podávajú typický francúzsky T-bone, entrecôte (vysoká roštenka), faux filet (sviečkovica) pripravený na uhlí a taktiež hamburger, tzv. Mac Aubrac. Ďalšou výhodou je, že steakhouse sa nachádza na jednej z najfrekventovanejších ulíc Champs-Elysées a je otvorený nepretržite 7 dní v týždni.

 

www.maison-aubrac.com

Peter Luger, New York

Majiteľ Peter Lunger v roku 1887 ako svoj slogan uviedol, že “Zákazník sa vždy mýli”. Ani to mu však neuškodilo a jeho reštaurácia je jedna z najslávnejších v New Yorku. Aj napriek tomu, že sa nachádza na “horšej” strane mosta, v Brooklyne, večeru pre dvoch, za ktorú zaplatíte viac ako HDP v malej krajine, si určite vychunáte. 

 

https://peterluger.com

Gibsons, Chicago

Hovädzí dobytok plemena Black Angus je chovaný na farmách na hornom severozápade Ameriky.  Po 120 dní je kŕmený kukuricou a potom steak prechádza procesom suchého zrenia po dobu 40dní. V ponuke si môžete vybrať 750g Porterhouse alebo jahňacie kotlety, ktoré vážia “iba” pol kila. 

 

www.gibsonssteakhouse.com

Longview Steakhouse, Alberta

Najlepší kanadský steak sa nachádza v malom mestečku Longview s 300 obyvateľmi, 60km juhozápadne od Calgary. Steakhouse ponúka Filet mignon triedy AAA, ktorý je hrubý 7,5cm a podávaný s čerstvou omáčkou Demiglace alebo Hollandaise. 

Zdroj: www.cntraveller.com


Prehľad steakov

Čím viac má mäso tuku, tým je steak šťavnatejší. Mimo tuku, ktorý je na povrchu, je pre chuť dôležitý aj tuk vo vnútri mäsa alebo vnútrosvalový tuk, ktorý sa vyznačuje tenkými bielymi čiarami, tzv. mramorovaním. Pozrite si prehľad steakov.

Ďalšie články

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť