MENU

Chateaubriand

Chateaubriand má hrúbku cca 5-7 cm a jedna porcia váži približne 500 g. Je to dvojitý steak a nachádza sa v tretej štvrtine smerom od krku v zadnej časti kravy. Keďže sa jedná o veľký kus mäsa, musí sa vedieť dobre pripraviť a zvyčajne sa na panvici poriadne zviaže potravinárskym špagátom, aby z neho nevytekala šťava a aby sa dostatočne prepiekol. Tento kus sviečkovice dostal pomenovanie podľa vikomtovi Françoisi-Augustovi-Reném de Chateaubriand. Poľa histórie prvý recept vznikol v roku 1822 keď vikomt nešikovne odrezal hrubší kus mäsa, opiekol ho z oboch strán, ale do takej miery aby sa nespieklo. Mäso bolo v strede samozrejme ešte neprepečené, takmer krvavé. Odvtedy sa začala nová éra krvavých steakov.  

 

 

Celý prehľad steakov

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť