MENU

Steak s paprikovým šalátom, mätou a chimichurri

Čas prípravy 30 minút

Na 4 porcie budeme potrebovať:

Na omáčku:

Postup:

  1. Mäso necháme najprv dostatočne dlho odležať pri izbovej teplote a ochutíme soľou, čerstvo pomletým čiernym korením a olivovým olejom.

  2. Zapneme si rúru na maximum a necháme predhriať. Papriky potrieme olivovým olejom, dáme do rúry a prepečieme pokým ich povrch nesčernie. Papriky dáme do misky, zakryjeme potravinárskou fóliou, pokým sa neuvoľní šupka, ktorú potom stiahneme. Papriky nakrájame na kocky, pridáme soľ, čierne korenie, olivový olej a nasekanú mätu.

  3. Rozohrejeme si panvicu a keď je dostatočne horúca stíšime oheň a pridáme maslo. Keď bude povrch mäsa zlatistý, znížime teplotu na minimum, pridáme cesnak, bylinky a maslo.

  4. Steaky opečieme na miernom ohni podľa chuti na stupeň prepečenia, v prípade potreby pridávame maslo. Po opečení ho necháme ešte voľne odležať zabalený v alobale.

  5. Na prípravu chimichurri budeme potrebovať. Petržlen, ktorý si nasekáme najemno, 1 tenký strúčik rozpučeného cesnaku, oregano, chilli, citrónovú šťavu, vínny ocot a olivový olej. Všetko spolu dobre premiešame. Servírujeme spoločne s paprikovým šalátom.


Chateaubriand

Dvojitý steak Chateaubriand je výčnelok na konci sviečkovice, tzv. palec, ktorý je z jej hrubšieho stredu. 
Keďže sa jedná o veľký kus mäsa, musí sa vedieť dobre pripraviť a na panvici poriadne zviazať potravinárskym špagátom, aby z neho nevytekala šťava a aby sa dostatočne prepiekol.

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť