MENU

Chateaubriand podľa vikomta Reném de Chateaubriand

Čas prípravy 40 minút

Na 4 porcie budeme potrebovať:

Na omáčku:

Postup:

  1. Mäso mierne osoľte a posypte čiernym mletým korením. 
  2. Na panvici rozohrejte maslo a pridajte niekoľko kvapiek oleja aby sa maslo nepripaľovalo. 
  3. Mäso z každej strany opečte dozlata a potom dopečte v rúre pri 140°C podľa chuti na stupeň prepečenia. 
  4. Výpek z panvice zalejte bielym suchým vínom, pridajte nakrájanú šalotku, citrónovú šťavu, estragón a kajanské korenie. 
  5. Za stáleho miešania varte, pokým sa omáčka nezredukuje na polovicu. 
  6. Následne omáčku preceďte a pridajte kúsok masla, ktorý ju zjemní. 
  7. Ako prílohu môžete podávať pečené zemiaky. 

Chateaubriand

Dvojitý steak Chateaubriand je výčnelok na konci sviečkovice, tzv. palec, ktorý je z jej hrubšieho stredu. 
Keďže sa jedná o veľký kus mäsa, musí sa vedieť dobre pripraviť a na panvici poriadne zviazať potravinárskym špagátom, aby z neho nevytekala šťava a aby sa dostatočne prepiekol.

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť