MENU

20 minútový steakový šalát so zelenými fazuľkami

Čas prípravy 20min

Na 4 poricie potrebujeme:

Postup:

  1. Steaky osolíme, okoreníme a necháme ich odležať, aby dosiahli izbovú teplotu. 
  2. Na panvici si rozpálime olej a steaky opečieme z každej strany aspoň na 2min.
  3. Znova otočíme steak a pridáme natenko nakrájaný cesnak. Snažte sa cesnak držať po bokoch panvice, zatiaľ čo sa vám steak ešte pečie. Mäso necháma na panvici 2min, aby sme ho mali stredne prepečené. 
  4. Steak položíme na tanier a cesnak vysypeme do misky, do ktorej pridáme rybaciu omáčku, vínny ocot, 1 odšťavenú limetku, pár kúskov čierneho korenia a zamiešame. 
  5. Nakoniec pridáme ešte na drobno nakrájané zelené fazuľky.
  6. Flank steak podávame s fazuľkami a nasekanými čerstvými bylinkami. 
  7. Zelené fazuľy a chilli si môžeme nakrájať a vloziť do chladničky už deň pred prípravou, aby nám zmäkli. 

Zdrojwww.thekitchn.com


Pupok

Pupok, alebo ako ho v Amerike nazývajú Flank steak, je rez mäsa priamo z pupka zvieraťa. Jedná sa o brušný sval, ktorý je neustále namáhavý, tým pádom obsahuje husté svalové vlákna a mäso je tuhšie. Má jemné mramorovanie, a preto je vhodný na dusenie aj varenie. Samotný pupok sa delí na vrchný a spodný šál. Kým vrchný šál smeruje k bránici a pripravuje sa z neho výborný Hanger steak, spodný šál ide smerom k zadnej časti zvieraťa.

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť