MENU

Thajský šalát s pečeným Rib eye

Čas prípravy 30 minút

Na prípravu 4 porcií potrebujeme:

Postup:

  1. Osoľte steak a nechajte ho odležať. Potrite ho olejom a olej nalejte aj na panvicu. Steak si opražíme 4-5min z každej strany. 
  2. Pokým sa nám steak pečie, pripravíme si malú misku, kde zamiešame limetkovú šťavu, rybaciu omáčku a cukor. Do zálievky vložte kúsok šalátu a ochutnajte. Môžete ju dochutiť aj inými prísadami. 
  3. Natrhajte šalát do veľkej misky. Pridajte nasekanú mätu a koriander. Nakrájajte uhorku a paradajky a taktiež pridajte do misky. 
  4. Steak nakrájajte na tenké plátky pozdĺž šliach. 
  5. Zálievku nalejte na šalát a premiešajte. 
  6. Pred podávaním steak taktiež pokvapkáme zálievkou. 

Zdroj: www.thekitchn.com


Rib eye

Je jeden z najdrahších rezov zo všetkých. Má oválny tvar, nachádza sa na chrbte hovädzieho dobytka. 
Má veľmi výrazné vnútorné tukové mramorovanie, preto je veľmi šťavnaté. Okolo okrajov je mäso obalené tukom, vrátane tukového oka, ktoré sa nachádza v strede mäsa a zintenzívňuje jeho chuť a nemal by sa vykrajovať. Po sviečkovej je to druhý najjemnejší kúsok hovädzieho.

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť