MENU

Philadelphský syrový steak

Čas prípravy 30 minút

Na prípravu 4 porcií budeme potrebovať:

Postup:

  1. Steaky si nakrájame na tenké plátky a pečieme na panvici.
  2. Na tenké plátky si nakrájame aj cibuľu a na kocky papriku a na drobno čerstvú petržlenovú vňať.
  3. Na panvici si rozpustíme maslo a pridáme nasekanú zeleninu. Posolíme a povaríme aspoň 10min. 
  4. Zapekaciu misu vyložíme prekrojenými bagetami alebo iným pečivom. 
  5. Na pečivo poukladáme toastový syr, opečené steaky, uvarenú zeleninu, Provolone syr a zakryjeme  druhou polkou bagiet. 
  6. Bagety potrieme roztopeným nesoleným maslom a zakryjeme alobalom
  7. Misu vložíme do rúry na 15min s teplotou 180°C.
  8. Potom alobal dáme dole a dopečieme ešte ďalších 5min.
  9. Pred servírovaním posypeme petržlenovou vňaťou.

Zdroj: www.thekitchn.com


Rib eye

Je jeden z najdrahších rezov zo všetkých. Má oválny tvar, nachádza sa na chrbte hovädzieho dobytka. 
Má veľmi výrazné vnútorné tukové mramorovanie, preto je veľmi šťavnaté. Okolo okrajov je mäso obalené tukom, vrátane tukového oka, ktoré sa nachádza v strede mäsa a zintenzívňuje jeho chuť a nemal by sa vykrajovať. Po sviečkovej je to druhý najjemnejší kúsok hovädzieho.

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť