MENU

Javorové steakové kúsky s bourbonom a asparágusom

Čas prípravy 45 minút

Na prípravu 4 porcií potrebujeme:

Na prílohu potrebujeme:

Postup:

  1. Všetky ingrediencie, sójovú omáčku, olej, bourbone, javorový sirup, pretlačený cesnak, horčicu a čierne korenie vložíme do misky a rozmiešame. 
  2. Steaky obalíme v omáčke a všetko spoločne dáme do uzatvárateľného vrecka a do chladničky na 1-4hod. 
  3. Steak pred opečením necháme odležať na izbovú teplotu a utrieme ho zo zvyšnej marinády. Zohrejeme si panvicu s olejom a steak opečiem na stupeň prepečenia, aký máme radi a necháme odležať zakrytý alobalom.
  4. Znížte teplotu a na panvicu pridajte špargľu, vývar alebo vodu, chilli papričku a varte 2-3min. pokým špargľa nie je krehká. 
  5. Panvicu odstráňte z ohňa, pridajte maslo a rozmiešajte, pokým nebude omáčka jemná. 
  6. Špargľu podávajte spoločne so steakom. 

Zdroj: www.thekitchn.com


Sviečkovica (Tenderloin)

Tenderloin steak, ako ho nazývajú v USA, je najlahodnejšia, no zároveň najdrahšia časť hovädzieho mäsa. Tento kúsok je veľmi krehký, pretože sval je málo namáhaný a má veľmi jemné mramorovanie. Mäso zo sviečkovice nemá príliš výraznú chuť, pretože neobsahuje veľa tuku a je také mäkké, že ho stačí krájať vidličkou.

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť