MENU

Steak s ryžovými rezancami a arašidami

Čas prípravy 30 minút

Na tento recept sme použili časť staku z vysokej rožtenky, pretože sa dokáže rýchlo pripraviť. Táto časť mäsa je veľmi krehká, preto ju naloženú v marináde necháme niekoľko minút, aby nasiakla všetky príchute a uvoľnila tú svoju. Širšie ryžové rezance sa k hovädziemu mäsu hodia viac. Ku bylinkám môžete pridať aj koriander alebo čerstvú petržlenovú vňať a taktiež ako doplnok sú výborné sezamové semiačka, alebo nakrájané mandle. 

Na prípravu 2 porcií potrebujeme:

Postup:

  1. V hrnci so soľou si uvaríme vodu.
  2. Steak si osušíme s kuchynskou papierovou utierkou, osolíme ho a okoreníme. 
  3. Zohrejeme si panvicu s olejom a opečieme si steak na 4-5min z každej strany.
  4. Do hrna dáme uvariť rezance.
  5. Jemne nastrúhajte kôru zo 4 limetiek do misky. Pridáme šťavu z polovice limetky, ¼ pohára olivového oleja. Dochuťte soľou a korením a miešajte, aby sa prísady spojili. 
  6. Nakrájame si steak, polejeme marinádou a pridáme nakrájanú mätu a oriešky. 

Zdroj: www.thekitchn.com


Veverička

Pri servírovaní streba veveričku krájať pod uhlom 45° šikmo, priečnym rezom cez svalové vlákna. Mäso sa potom bude rozplývať na jazyku. Je zložená z dvoch svalov, ktoré sú spojené blanou. Sú často namáhané, a tak je mäso o niečo menej jemné. Mäso sa nachádza kúsok od pečene, a preto chytá korenistú chuť. Blanu, ktorá je uprostred nevyrezávajte a každý jeden sval uprostred asi zo ¾ pozdĺžne narežte. Vtedy sa mäso akoby rozbalí do placatého steaku. Nikdy ho však celé nerozrežte. 

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť