Steakové kúsky sú niečo, čo si zamilujete s minimálnou dávkou námahy. Najlepšie bude, ak na varenie použijete čo najširšiu panvicu, na ktorej roztopíte maslo, pridáte nakrájaný strip steak a až na konci sa pridá cesnak, aby sa nespálil.
Na 2 - 4 porcie budeme potrebovať:
- 1kg nízkej roštenky
Na omáčku:
- 4 hlavičky cesnaku
- ½ lyžičky čerstvého čierneho korenia
- ¼ pohára nakrájanej čerstvej petržlenovej vňate
- ½ čajovej lyžičky soli
- 1ks nesoleného masla
Postup:
- Rozpučený cesnak dáme do misky a pridáme čierne korenie.
- Nakrájame si nízku roštenku na cca 2,5cm a posypeme ju soľou.
- Maslo roztopíme na väčšej panvici a miernom ohni.
- Pridáme nakrájané kúsky mäsa a pečieme dohneda 6-8min.
- Steak posypeme roztlačeným cesnakom, okoreníme a varíme ďalšiu 1min.
- Opečený steak na konci posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou.
Zdroj: www.thekitchn.com
Strip steak
Strip steak pochádza z nízkej roštenky, zo zadnej časti chrbta. Má primerané mramorovanie a mäso je porkyté hrubšou vrstvou tuku, čo dodáva steaku typickú chuť, vlhkosť a arómu.