MENU

Flank steak v chrenovo jogurtovej omáčke s plesnivým syrom

Na prípravu 8 porcií potrebujeme:

Postup:

  1. Jogurt, olivový olej, rozpučený cesnak, šťavu z citróna a soľ vymiešame v miske. 
  2. Marinádu dáme do plastového uzatvárateľného obalu spoločne so steakom a vložíme na minimálne 3hod do chladničky. Vrecúško priebežne obracajte.
  3. Steak vytiahneme z chladničky a necháme chvíľu odstáť. Zohrejeme si panvicu s olejom a pred vyprážaním steak osolíme a okoreníme. 
  4. Steak opečiem na stupeň prepečenia, aký máme radi a necháme odležať zakrytý alobalom.

Na prípravu chrenovo - jogurtovej omáčky potrebujeme:

Postup:

  1. Všetky ingrediencie zmiešajte a nechajte odstáť približne 1hod. 

Na prípravu omáčky z plesnivého syru potrebujeme:

  1. Všetky ingrediencie zmiešame dokopy.

Zdroj: www.thekitchn.com


Pupok

Pupok, alebo ako ho v Amerike nazývajú Flank steak, je rez mäsa priamo z pupka zvieraťa. Jedná sa o brušný sval, ktorý je neustále namáhavý, tým pádom obsahuje husté svalové vlákna a mäso je tuhšie. Má jemné mramorovanie, a preto je vhodný na dusenie aj varenie. Samotný pupok sa delí na vrchný a spodný šál. Kým vrchný šál smeruje k bránici a pripravuje sa z neho výborný Hanger steak, spodný šál ide smerom k zadnej časti zvieraťa.

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť