MENU

Flank steak s granitovanými zemiakmi a cuketou

Čas prípravy 70 minút

Na 4 porcie budeme potrebovať 

Príloha

Postup

  1. Mäso necháme najprv dostatočne dlho odležať pri izbovej teplote a ochutíme soľou a čerstvo pomletým čiernym korením.
  2. Ošúpeme zemiaky, nakrájame ich tenké plátky a vložíme do zapekacej nádoby.
  3. V miske si zmiešame smotanu so štipkou soli a korenia. Zmesou následne potrieme zemiaky v zapekacej nádobe.
  4. Zemiaky zakryjeme alobalom a vložíme do rúry aby sa nám pekne prepiekli. 
  5. Na silnom ohni zohrejeme panvicu, potom pridáme maslo a oheň zmiernime. Steaky opečieme na miernom ohni na stupeň prepečenia podľa chuti. Mäso si môžeme upiecť aj v rúre. 
  6. Následne si nakrájame cuketu, ktorú na panvici orestujeme. 

Pupok

Pupok, alebo ako ho v Amerike nazývajú Flank steak, je rez mäsa priamo z pupka zvieraťa. Jedná sa o brušný sval, ktorý je neustále namáhavý, tým pádom obsahuje husté svalové vlákna a mäso je tuhšie. Má jemné mramorovanie, a preto je vhodný na dusenie aj varenie. Samotný pupok sa delí na vrchný a spodný šál. Kým vrchný šál smeruje k bránici a pripravuje sa z neho výborný Hanger steak, spodný šál ide smerom k zadnej časti zvieraťa.

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť