MENU

5 jednoduchých príloh ku steakom, ktoré si pripravíte doma

Premýšľali ste o najlepšom steakovom jedle, aký ste kedy mali? A pamätáte si na prílohu. Prílohu sú tradičnou súčasťou steakovej večere. Má byť ľahká a chuťou dopĺňať mäso ale aj víno. Pozrime sa na 5 jednoduchých, ale zároveň chutných receptov, ktoré si pripravíte doma. Ľadový šalát s plesnivým syrom

Ľadový šalát s plesnivým syrom

Skvelým doplnkom osviežujúceho ľadového šalátu je domáco vyrobená omáčka z plesnivého syru. Je to výborné predjedlo, ktoré rozprúdi chuťové poháriky a pripraví vás na chutné vyvrcholenie. Pretože ľadový šalát je skôr jemný, dressing s plesnivým syrom môžete pripraviť trochu šťipľavejší. Začnite výberom syru, ktorý môžu byť jemnejší alebo ostrejší, tuhší alebo krémovejší. 

Plnené pečené zemiaky

Čo hovoríte na večeru zo steaku a pečenými zemiakmí? Skvelá steaková večera! Zemiak sa v tomto recepte zmieša s maslom, kyslou smotanou, trochu cestanku a samozrejme syrom, a potom sa znovu opečie. Skvelá náhrada plnohodnotnej večere pre vegetariánov. Nezáleží na tom, ako budú vyzerať zemiaky z vonku, dôležitá je bohatá krémová náplň vo vnútri. Trik ako plnka dokonale splynie zo zemiakom je naplniť ich pokiaľ sú zemiaky ešte teplé, po prvom pečení.

Krémový špenát

Krémový špenát je jemný varený špenát obalený v omáčke z aromatických a čerstvých korenín s dostatkom krému a pol na pol so strúhaným parmezánom. Na výrobu krémového špenátu je najlepší baby špenát, pretože je jemný a menej horký ako čerstvý špenát. Vyžaduje menej času na prípravu a jedlu dodáva krémovosť. Ak máte čerstvý špenát natrhajte ho na kúsky. Pred prípravou krému je potrebné špenát uvariť. Rýchle ponorenie do vriacej vody, po ktorom nasleduje ľadový kúpeľ je preferovanou metódou na zintenzívnenie farby a zjemnenie špenátu. Špenát m ôžete aj dusiť, ale varením ho pripravíte rýchlejšie a rovnomernejšie. 

Zelenina ako príloha

Rýchlo a elegantne pripravená zelenina je tajná zbraň na každú steakovú večeru. Ako napríklad mrkva s bourbonovou glazúrou. Maslo, hnedý cukor a glazúra z bourbonu je to, čo dá dokopy vašu steakovú večeru. Bourbone a hnedý cukor zvýraznia prirodzenú sladkosť mrkvy a čerstvá petržlenová vňať dohliadne, aby nebola sladká príliž. Krémové šampiňóny sa zase hodia so sladko - slanou balsamicovou omáčkou. Keď sú huby uvarené v maslovo balsamicovom octe, stanú sa jemné a nasiaknuté intenzívnou, mierne sladkou chuťou. Táto príprava trvá len 15min, ale chuť vás zaručene prekvapí. 

Zdroj: www.thekitchn.com


Prehľad steakov

Čím viac má mäso tuku, tým je steak šťavnatejší. Mimo tuku, ktorý je na povrchu, je pre chuť dôležitý aj tuk vo vnútri mäsa alebo vnútrosvalový tuk, ktorý sa vyznačuje tenkými bielymi čiarami, tzv. mramorovaním. Pozrite si prehľad steakov.

Ďalšie články

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť