Aký kus mäsa je najlepší na Cheesesteak?
Najlepšou voľbou na prípravu tohto receptu je Rib eye, ale cenovo najdostupnejšou alternatívou je sviečkovica. Nech si kúpite akýkoľvek steak, poobzerajte sa po dobre mramorovanom steaku. Tuk sa z mäsa roztečie po bagete, vnútro zostane šťavnaté a okraje chrumkavé.
V steakhousoch šéfkuchári na výrobu tenkých plátkov používajú krájače na hovädzie mäso, ale keďže to nie je bežná pomôcka v každej domácnosti máte dve možnosti.
- Môžete požiadať mäsiara v obchode, aby vám ho nakrájal na menšie kúsky alebo, ak si donesiete domov mäsa celé, na niekoľko hodín ho najprv zamrazte. Po dvoch hodinách v mraziaku sa vám bude ľahšie krájať.
Aký druh syra je najlepší ?
Ľudia z Philadelphie majú silný názor, že všetko, čo sa týka Cheesesteaku by sa malo pripravovať so spracovanou syrovou omáčkou ako je napr. Cheez Whiz alebo zo syra Provolone. Ide o taliansky zrelý cestovinový syr. Najlepšiu chuť docielite ich kombináciou.
Nezáleží na tom, ktorú možnosť si vyberiete, dôležité je, že hneď potom ako je syr roztopený a zelenina skaramelizovaná naplňte zmesou bagety. Nemusíte sa trápiť, aby ste udržiavali po sebe jednotlivé vrstvy papriky, cibule a hovädzieho mäsa. Všetko sa pekne zmieša v bagete.
Cheesesteak a keto diéta?
Syrové steaky na prvý pohľad nevyzerajú ako jedlo, ktoré by sa mohlo podávať v rámci keto diéty. Ale aby to bolo možné stačí ak budete steaky podávať bez bagety a ako prílohu šalát. S dvoma druhmi syru, trojicou vegetariánskych výrobkov a poriadnou porciou steaku je toto jedlo také sýte, že vám nebude chýbať ani bageta.
- Cibuľu a papriku si môžete uvariť a v chladničke uchovať až 3 dni. Nakrájaný steak je možné držať v chladničke až 2 dni.
- Zvyšky syrových steakoch je možné uskladniť vo vzduchotesnej nádobe a udržať v chlade až 3 dni.
Zdroj: www.thekitchn.com
Je jeden z najdrahších rezov zo všetkých. Má oválny tvar, nachádza sa na chrbte hovädzieho dobytka.
Má veľmi výrazné vnútorné tukové mramorovanie, preto je veľmi šťavnaté. Okolo okrajov je mäso obalené tukom, vrátane tukového oka, ktoré sa nachádza v strede mäsa a zintenzívňuje jeho chuť a nemal by sa vykrajovať. Po sviečkovej je to druhý najjemnejší kúsok hovädzieho.