MENU

Ako na mrazený steakový špíz + recept

Čaro v mrazených špízoch je v tom, že si môžete pripraviť 10 špízov na grilovačku s priateľmi alebo len 2 kusy na súkromnú večeru pri televízore. Na ich prípravu si potrebujete zapamätať len tri jednoduché tipy.
  1. Namočte si špajdle

Ak máte drevené špajdle, namočte ich pred použitím na 30min do vody. Namočením predídete ich zhoreniu aj napriek tomu, že bol predtým zmrazený. Špajdle môžete namočiť pri marinovaní mäsa. 

  1. Nakrájajte mäso a zeleninu na rovnaké kúsky

Mäso nakrájajte na zhruba rovnakú veľkosť, tvar a taktiež to platí aj pre zeleninu ako je napr. cuketa, paprika alebo cibuľa.

  1. Pripravte si samostatné špízy  

Ak mäso oddelíte od zeleniny, špízy sa budú pripravovať primerane rovnako dlho.

Dôležité je rýchle zmrazenie

Keď je mäso aj zelenina na špajdliach poukladáme ich na plech s papierom na pečenie a taktiež ich papierom zakryjeme a vložíme do mražničky. Takto zabezpečíme rýchle a rovnomerné zmrazenie. Špízy potom zabalíme do alobalu alebo do zatvárajúceho vrecka na dlhodobé skladovanie. 

Na prípravu 4 porcií potrebujeme:

Postup:

  1. Vo väčšej miske zamiešajte sójovú omáčku, cukor, rascu, červenú papriku a štipku čierneho korenia. 
  2. Steak nakrájajte na 2,5cm kúsky, vložte do misky a premiešajte. 
  3. Cibuľu a papriku nakrájame tiež na 2,5cm kúsky, polejeme olejom, osolíme a okoreníme. 
  4. Na špízy napichnite mäso, položte ich na plech s papierom na pečenie, zakryte ich a vložte do mrazničky. 
  5. Takto isto urobte aj so zeleninou. 
  6. Špízy zamrazte minimálne na 3hod alebo na celú noc prikryté alobalom. 

Zdroj:

www.thekitchn.com

www.thekitchn.com


Sviečkovica (Tenderloin)

Tenderloin steak, ako ho nazývajú v USA, je najlahodnejšia, no zároveň najdrahšia časť hovädzieho mäsa. Tento kúsok je veľmi krehký, pretože sval je málo namáhaný a má veľmi jemné mramorovanie. Mäso zo sviečkovice nemá príliš výraznú chuť, pretože neobsahuje veľa tuku a je také mäkké, že ho stačí krájať vidličkou.

Ďalšie články

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť