MENU

Pupok

Jedná sa o brušný sval, ktorý je neustále namáhavý, tým pádom obsahuje husté svalové vlákna a mäso je tuhšie. Má jemné mramorovanie, a preto je vhodný na dusenie aj varenie. Samotný pupok sa delí na vrchný a spodný šál. Kým vrchný šál smeruje k bránici a pripravuje sa z neho výborný Hanger steak, spodný šál ide smerom k zadnej časti zvieraťa. Práve odtiaľto pochádza mäkké a prerastené mäso pre lahodné Flank steaky. Vo Francúzsku je tento kus mäsa označovaný ako Bavetre. Aby ste si túto delikatesu mohli skutočne vychutnať, nezabudnite pri servírovaní krájať mäso naprieč cez svalové vlákna, ideálne pod 45° uhlom.

 

Celý prehľad steakov

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť