MENU

Grilovaný Flank steak s tortilou a guacamole

Čas prípravy 40 minút

Na 2 porcie budeme potrebovať:

Na dresing:

Postup:

  1. Mäso necháme najprv dostatočne dlho odležať pri izbovej teplote a ochutíme soľou a čerstvo pomletým čiernym korením a pripravíme si gril. 
  2. Avokádo rozkrojíme, vyberieme jadierko. Stačí ak do avokáda zasekneme nôž a ľahko potočíme. Zo zrelého plodu jadierko jednoducho vypadne. Lyžicou následne vyberieme dužinu. Dužinu roztlačíme vidličkou. 
  3. Nakrájame cibuľu, chilli papričky a paradajku.
  4. Ochutíme šťavou z limetky, nasekaným koriandrom, soľou a čiernym korením. 
  5. Pupok ugrilujeme a necháme ešte 8-12 minút odpočívať, napr. v olivovom oleji s cesnakom a s bylinkami. 

Pupok

Pupok, alebo ako ho v Amerike nazývajú Flank steak, je rez mäsa priamo z pupka zvieraťa. Jedná sa o brušný sval, ktorý je neustále namáhavý, tým pádom obsahuje husté svalové vlákna a mäso je tuhšie. Má jemné mramorovanie, a preto je vhodný na dusenie aj varenie. Samotný pupok sa delí na vrchný a spodný šál. Kým vrchný šál smeruje k bránici a pripravuje sa z neho výborný Hanger steak, spodný šál ide smerom k zadnej časti zvieraťa.

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť