MENU

15 minútové maslovo balsamicové šampiňóny

Čas prípravy 15 minút

Steak sám o sebe je sýte jedlo, a preto by sme mali myslieť na ľahšiu a zároveň lahodnú prílohu. Balsamicový ocot a šampiňóny sa príchuťami plne doplňujú. Prirodzená slanosť húb splýva so sladkosťou balsamicového octu. Hnedý cukor zmiešaný s hubami zosilňuje ich ostrosť a sójová omáčka vyvažuje chuť tejto prílohy. Väčšinu z týchto prísad už máte zvyčajne v kuchyni, takže keď je po ruke steak, neváhajte vyskúšať náš recept. 

Na prípravu potrebujeme:

Postup:

  1. Na panvici si zohrejeme olej, pridáme nadrobno nasekanú šalotku a povaríme pokým konce nie sú hnedé.
  2. Pridáme maslo, zamiešame, po rozpustení pridáme nakrájane šampiňóny, osolíme, okoreníme a posypeme čerstvým tyminanom. Varíme 3-4min. 
  3. Do zmesi nalejeme balsamicový ocot, cukor, rozpučený cesnak a povaríme 6-8min. 
  4. Na koniec pridáme ešte jednu polievkovú lyžicu masla.
  5. Omáčku podávame poliatu na steakoch. 

Zdroj: www.thekitchn.com

 


Prehľad steakov

Čím viac má mäso tuku, tým je steak šťavnatejší. Mimo tuku, ktorý je na povrchu, je pre chuť dôležitý aj tuk vo vnútri mäsa alebo vnútrosvalový tuk, ktorý sa vyznačuje tenkými bielymi čiarami, tzv. mramorovaním. Pozrite si prehľad steakov.

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť