Cesnakové maslo s petržlenom
- 100g masla
- 1ks pretlačeného cesnaku
- 2 polievkové lyžice čerstvého petržlenu nasekaného na jemno
Bazalkové maslo s parmezánom a paradajkami
- 100g masla
- 4 polievkové lyžice strúhaného parmezánu
- 8 - 10 listov čerstvej bazalky
- 1 polievkovú lyžicu jemne nakrájaných sušených paradajok
Štipľavé maslo
- 1 limeta
- chlli nasekané nadrobno
- 2 polievkové lyžice nakrájaného koriandru
Postup:
- 100g polosoleného, alebo nesoleného masla vyberieme z chladničky a necháme aspoň hodinu odstáť aby dostatočne zmäklo.
- Do masla následne pridajte hociktorú kombináciu chutí.
- Maslo zakrúťte do potravinovej fólie alebo alobalu tak, aby konce boli zrolované. Takto pripravené maslo vydrží v chlade tri dni a v mrazničke až mesiac.
Prehľad steakov
Čím viac má mäso tuku, tým je steak šťavnatejší. Mimo tuku, ktorý je na povrchu, je pre chuť dôležitý aj tuk vo vnútri mäsa alebo vnútrosvalový tuk, ktorý sa vyznačuje tenkými bielymi čiarami, tzv. mramorovaním. Pozrite si prehľad steakov.