MENU

5 prísad Jamieho Oliviera na sirlion steak

Čas prípravy 30 minút

Na 2 porcie budeme potrebovať:

Postup:

  1. Na horúcej panvici opražíme píniové orechy, pokým nebudú zlatisté. 
  2. Sviečkovicu očistenú od šliach a kože nakrájame, osolíme a okoreníme čiernym korením.
  3. Kúsky steaky opražíme na horúcej panvici po dobu 2min., pokiaľ nebudú na povrchu zlatisté a vo vnútri krvavé. 
  4. Pesto rozotrieme po tanieri, položíme naň kúsky steaku a posypeme píniovými orechmi. 
  5. Do výpeku zo steaku dáme 1 čajovú lyžičku olivového oleja, premiešame a polejeme na steak. 
  6. Na konci posypeme steak parmezánom. 

Zdroj: www.thekitchn.com


Sviečkovica (Tenderloin)

Tenderloin steak, ako ho nazývajú v USA, je najlahodnejšia, no zároveň najdrahšia časť hovädzieho mäsa. Tento kúsok je veľmi krehký, pretože sval je málo namáhaný a má veľmi jemné mramorovanie. Mäso zo sviečkovice nemá príliš výraznú chuť, pretože neobsahuje veľa tuku a je také mäkké, že ho stačí krájať vidličkou.

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť