Na 2 porcie budeme potrebovať:
- 250g sirlion steaku
- 1 lyžica píniových orieškov
- 2 kopcovité čajové lyžice zeleného pesta (z bazalky alebo medvedieho cesnaku, olivového oleja, cesnaku)
- 450g rukoly
- 150g parmezánu
Postup:
- Na horúcej panvici opražíme píniové orechy, pokým nebudú zlatisté.
- Sviečkovicu očistenú od šliach a kože nakrájame, osolíme a okoreníme čiernym korením.
- Kúsky steaky opražíme na horúcej panvici po dobu 2min., pokiaľ nebudú na povrchu zlatisté a vo vnútri krvavé.
- Pesto rozotrieme po tanieri, položíme naň kúsky steaku a posypeme píniovými orechmi.
- Do výpeku zo steaku dáme 1 čajovú lyžičku olivového oleja, premiešame a polejeme na steak.
- Na konci posypeme steak parmezánom.
Zdroj: www.thekitchn.com
Sviečkovica (Tenderloin)
Tenderloin steak, ako ho nazývajú v USA, je najlahodnejšia, no zároveň najdrahšia časť hovädzieho mäsa. Tento kúsok je veľmi krehký, pretože sval je málo namáhaný a má veľmi jemné mramorovanie. Mäso zo sviečkovice nemá príliš výraznú chuť, pretože neobsahuje veľa tuku a je také mäkké, že ho stačí krájať vidličkou.