MENU

Grilovaný steak na domácom grile so špargľou

Čas prípravy 45 minút

Ak máte domáci malý gril, nepotrebujete ani čakať na teplé večere a chutný steak si môžete pripraviť vždy. Správny kus mäsa ako napr. Sviečkovica, na rošte zaručí rýchle opečenie a špargľa na plechu pod ním zatiaľ nasaje všetky šťavy. 

Na 4 porcie potrebujeme:

Postup:

  1. Predhrejeme si gril a na plech dáme alobal a mriežku na rošt natrieme alebo nastriekame olivovým olejom. 
  2. Na špargli orežte konce a poukladajte ju na pripravený plech. Polejte olivovým olejom, posoľte, okoreňte a položte na ňu mriežku. 
  3. Steak usušte s kuchynskými utierkami, posypte soľou, korením a položte na rošt. 
  4. Grilujte steak na 170°C až pokým nebude zafarbený a po bokoch zuhoľnatelý.
  5. Pokým sa špargľa a steak pečú, pripravíme si krém. V miske zmixujeme dokopy feta syr, kyslú smotanu, 2 PL olivového oleja a jablčný ocot.
  6. Po dopečení steaku ho necháme ešte na 10min odpočívať a podávame nakrájaný spoločne s omáčkou a nasekanou pažítkou. 

Zdroj: www.thekitchn.com


Sviečkovica (Tenderloin)

Tenderloin steak, ako ho nazývajú v USA, je najlahodnejšia, no zároveň najdrahšia časť hovädzieho mäsa. Tento kúsok je veľmi krehký, pretože sval je málo namáhaný a má veľmi jemné mramorovanie. Mäso zo sviečkovice nemá príliš výraznú chuť, pretože neobsahuje veľa tuku a je také mäkké, že ho stačí krájať vidličkou.

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť