MENU

Balsamicový steak s hubami

Čas prípravy 45 minút

Na 4 porcie budeme potrebovať:

Na omáčku:

Postup:

  1. Mäso si nakrájame a poukladáme do keramickej nádoby. 
  2. V miske si rozmiešame rastlinný olej, balsamico, cukor, rozpučený cesnak, horčicu, soľ, korenie a zamiešame. Potom touto zmesou polejeme steaky, zakryjeme alobalom a dáme na 1-4 hodiny do chladničky. 
  3. Po schladení vyberieme z chladničky a v piaperových utierkach utrieme steaky. 
  4. Na zohriatu panvicu položíme steaky a pečieme 3-4minúty z oboch strán. Pri opekaní skúste mäso nechať na panvici pri sebe, aby sa vám marináda nespálila po bokoch. Po opečení presunieme na tanier a prikryjeme alobalom. 
  5. Znova si zohrejeme panvicu, na ktorú dáme šampiňóny, pečieme až pokým nezmäknú, cca 5min. Podlejeme ich balsamicovým octom a necháme zovrieť asi 1min. 
  6. Šampiňóny odstavíme a pridáme maslo, soľ a korenie. 
  7. Podávame s nasekanou petržlenovou vňaťou. 

Zdroj: www.thekitchn.com


Sviečkovica (Tenderloin)

Tenderloin steak, ako ho nazývajú v USA, je najlahodnejšia, no zároveň najdrahšia časť hovädzieho mäsa. Tento kúsok je veľmi krehký, pretože sval je málo namáhaný a má veľmi jemné mramorovanie. Mäso zo sviečkovice nemá príliš výraznú chuť, pretože neobsahuje veľa tuku a je také mäkké, že ho stačí krájať vidličkou.

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť