MENU

Wagyu Côte de boeuf so šošovicou a cesnakovou penou

Čas prípravy 1 hodina 20 minúť

Na 2 porcie budeme potrebovať:

Na prílohu:

Na cesnakovú penu:

Príprava:

  1. Mäso necháme najprv dostatočne dlho odležať pri izbovej teplote a ochutíme soľou a čerstvo pomletým čiernym korením.
  2. Šošovicu prepláchneme, vložíme do neosolenej vody a uvaríme. 
  3. Olúpeme šalotku, nakrájame na rezance a orestujeme ju na olivovom oleji. 
  4. Pridáme smotanu, soľ a povaríme. 
  5. Všetko nakoniec spoločne rozmixujeme. 
  6. Olúpaný cesnak nakrájame, orestujeme na olivovom oleji a pridáme trstinový cukor. 
  7. Skaramelizovaný cesnak rozmixujeme tyčovým mixérom na penu a podľa potreby dochutíme soľou. 
  8. Panvicu zohrejeme na silnom ohni, potom pridáme maslo a oheň zmiernime. Steaky opečieme na miernom ohni. 
  9. Po opečení mäso preložíme do rúry vyhriatej na max. 150 °C a dopekáme podľa chuti na stupeň prepečenia. 
  10. Po opečení ho necháme ešte 5 minút voľne odležať aby sa zatiahlo a pri krájaní nevytekala mäsová šťava na doštičku či tanier.

Côte de boeuf

Je jedno z najdrahších rezov hovädzieho mäsa a podáva sa s rebrovou kosťou alebo s viacerými rebrami. Vo vnútri je výrazne mramorovanie a na vonkajšej strane má hrubú vrstvu tuku. V USA je tento kus mäsa nazývaný Cowboy steak.

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť