Ak ste boli doteraz zvyknutý ako prílohu k steaku servírovať klasické hranolky či opekané zemiaky, je čas na zmenu. Vyskúšajte batátové hranolky. Nielenže majú lahodnú chuť, ale sú tiež zdrojom prospešnej vlákniny, proteínov, vitamínov a minerálov.
Na prípravu batátových hranoliek budete potrebovať:
- 3 veľké batáty
- Pol kávovej lyžičky sladkej papriky
- Štipku soli
- Štipku mletého čierneho korenia
- Polievkovú lyžicu olivového oleja
Postup:
- Rúru si dajte predhriať na 200 stupňov.
- Batáty dôkladne opláchnite (nie je potrebné ich škrabať).
- Rozkrojte ich po dĺžke tak, že vám vznikne 8 podobných hranolov.
- Surové hranolky vložte do veľkej misky, posoľte a ochuťte čiernym korením a sladkou paprikou.
- Na záver pridajte olivový olej a celý obsah dôkladne premiešajte.
- Plech vyložte papierom na pečenie.
- Batáty pečte 35 až 40 minút.
- Po upečení ich nechajte pár minút odležať.
- Servírujte k steaku.
Batátové hranolky môžete dochutiť niektorou z našich lahodných omáčiek. Dobrú chuť.
Prehľad steakov
Čím viac má mäso tuku, tým je steak šťavnatejší. Mimo tuku, ktorý je na povrchu, je pre chuť dôležitý aj tuk vo vnútri mäsa alebo vnútrosvalový tuk, ktorý sa vyznačuje tenkými bielymi čiarami, tzv. mramorovaním. Pozrite si prehľad steakov.