Že sladkastá chuť a mäso nejdú dokopy? To je mýtus. Veď sa presvedčíte sami, keď ochutnáte biftek s brusnicovou omáčkou. A navyše, brusnice majú nielen antioxidačný, ale aj protizápalový účinok.
Na prípravu budete potrebovať:
1 kg sviečkovice
150 g worčestrovej omáčky
100 ml oleja
250 g brusníc
150 g kečupu
150 ml červeného vína
75 g masla
soľ a chilli korenie podľa chuti
Postup:
1. Najprv sviečkovicu naporcujeme na biftek.
2. Rozohrejeme na panvici olej.
3. Biftek následne z oboch strán opečieme.
4. Po ich opečení bifteky odložíme z panvice a necháme tam iba šťavu.
5. Do šťavy z bifteku primiešame brusnice, víno, worchestrovú omáčku.
6. Všetko spolu povaríme, dochutíme a môžeme podávať.
Veľmi dobrá a lacná alternatíva sviečkovice je falošná sviečkovica. Pochádza z vrchnej časti lopatky, váži od 300 g do 800 g. Keďže je z krátkeho svalu na pleci je málo zaťažovaná, veľmi jemná a pokrytá tenkou blanou bez tukového krytia.