MENU

Biftek a brusnicová omáčka

Čas prípravy 45 minút

Že sladkastá chuť a mäso nejdú dokopy? To je mýtus. Veď sa presvedčíte sami, keď ochutnáte biftek s brusnicovou omáčkou. A navyše, brusnice majú nielen antioxidačný, ale aj protizápalový účinok. 

Na prípravu budete potrebovať:

1 kg sviečkovice

150 g worčestrovej omáčky

100 ml oleja

250 g brusníc

150 g kečupu

150 ml červeného vína

75 g masla

soľ a chilli korenie podľa chuti

 

Postup:

1.      Najprv sviečkovicu naporcujeme na biftek.

2.      Rozohrejeme na panvici olej.

3.      Biftek následne z oboch strán opečieme.

4.      Po ich opečení bifteky odložíme z panvice a necháme tam iba šťavu.

5.      Do šťavy z bifteku primiešame brusnice, víno, worchestrovú omáčku.

6.      Všetko spolu povaríme, dochutíme a môžeme podávať.


Falošná sviečkovica

Veľmi dobrá a lacná alternatíva sviečkovice je falošná sviečkovica. Pochádza z vrchnej časti lopatky, váži od 300 g do 800 g. Keďže je z krátkeho svalu na pleci je málo zaťažovaná, veľmi jemná a pokrytá tenkou blanou bez tukového krytia.

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť