MENU

Slivková omáčka k steaku

Čas prípravy 20 minút

 

Ovocnej úrode tento rok počasie mimoriadne prialo. Ak ste urobili slivkový lekvár, môžete ho okrem natierania na chlieb, využiť aj na prípravu slivkovej omáčky ku steaku.

Slivky sú nielen mimoriadne chutné, ale aj výživné. Obsahujú vysoký podiel vitamínu B a C a majú výrazný podiel na dobrom trávení.

 

Na prípravu omáčky budete potrebovať:

 

Postup: 

1.      Najprv z múky a masla pripravte zápražku.

2.      Zalejte ju mliekom a vodou.

3.      Podľa chuti pridajte soľ.

4.      Pridajte mletú škoricu.

5.      Pridajte lekvár a trochu povarte.

6.      Podľa chuti pridajte cukor a citrónovú šťavu.

 

Slivková omáčka sa hodí ku všetkým typom steakov. Dobrú chuť!

 


T- bone

Tento kus steaku pozostáva z dvoch častí, ktoré sú od seba oddelené kosťou v tvare písmena T, čo je bedrová časť chrbtice.
Väčšia časť je z roštenky a menšia zo sviečkovice. V USA sa toto mäso nazýva Poterhouse. Má ten istý tvar, ale časť zo sviečkovice je väčšia.
T- bone steak je považovaný za najkvalitnejší druh mäsa, má výraznú chuť a je mimoriadne krehký. Vzhľadom k tomu, že obsahuje dva najpoužívanejšie druhy mäsa je jeho cena dosť vysoká.

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť