Na 2 porcie budeme potrebovať
- 400g sviečkovice
Príloha
- 1 ks brokolice
- 100g šampiónov
- 300g baby karotky
- 4ks papriky
- 300g zelenej fazuľky
- 1/2 balenia masla
- strúčik cesnaku
- čerstvá bazalka
- med
- soľ
- korenie
Postup
- Sviečkovicu nakrájame na cca 2,5 cm hrubé pásy.
- Mäso necháme najprv dostatočne dlho odležať pri izbovej teplote a ochutíme soľou a čerstvo pomletým čiernym korením.
- Na pare podusíme baby karotku, nakrájanú brokolicu, papriku a zelenú fazuľku.
- Zelenú fazuľku s brokolicu ďalej podusíme do mäkka a nakoniec pridáme rozpučený cesnak.
- Baby karotku podusíme na masle, pridáme lyžicu medu, ktorý mrkvu skaramelizuje.
- Očistíme šampiňóny a na oleji ich podusíme aj s čerstvou bazalkou. Šampiňóny následne posolíme a okoreníme.
- Na silnom ohni zohrejeme panvicu, potom pridáme maslo a oheň zmiernime. Steaky opečieme na miernom ohni na stupeň prepečenia podľa chuti.
Sviečkovica (Tenderloin)
Tenderloin steak, ako ho nazývajú v USA, je najlahodnejšia, no zároveň najdrahšia časť hovädzieho mäsa. Tento kúsok je veľmi krehký, pretože sval je málo namáhaný a má veľmi jemné mramorovanie. Mäso zo sviečkovice nemá príliš výraznú chuť, pretože neobsahuje veľa tuku a je také mäkké, že ho stačí krájať vidličkou.