MENU

Hovädzí steak s dusenou zeleninou

Čas prípravy 40 minút

Na 2 porcie budeme potrebovať 

Príloha 

Postup

  1. Sviečkovicu nakrájame na cca 2,5 cm hrubé pásy. 
  2. Mäso necháme najprv dostatočne dlho odležať pri izbovej teplote a ochutíme soľou a čerstvo pomletým čiernym korením.
  3. Na pare podusíme baby karotku, nakrájanú brokolicu, papriku a zelenú fazuľku. 
  4. Zelenú fazuľku s brokolicu ďalej podusíme do mäkka a nakoniec pridáme rozpučený cesnak.  
  5. Baby karotku podusíme na masle, pridáme lyžicu medu, ktorý mrkvu skaramelizuje. 
  6. Očistíme šampiňóny a na oleji ich podusíme aj s čerstvou bazalkou. Šampiňóny následne posolíme a okoreníme.  
  7. Na silnom ohni zohrejeme panvicu, potom pridáme maslo a oheň zmiernime. Steaky opečieme na miernom ohni na stupeň prepečenia podľa chuti.

 


Sviečkovica (Tenderloin)

Tenderloin steak, ako ho nazývajú v USA, je najlahodnejšia, no zároveň najdrahšia časť hovädzieho mäsa. Tento kúsok je veľmi krehký, pretože sval je málo namáhaný a má veľmi jemné mramorovanie. Mäso zo sviečkovice nemá príliš výraznú chuť, pretože neobsahuje veľa tuku a je také mäkké, že ho stačí krájať vidličkou.

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť