MENU

Hovädzí stroganov

Čas prípravy 60 minút

Na 2 porcie budeme potrebovať:

Na omáčku:

Postup:

  1. Mäso necháme najprv dostatočne dlho odležať pri izbovej teplote. Potom ho nakrájame na tenké rezance. 
  2. V mise si zatiaľ zmiešame worčesterovú omáčku, sójovú omáčku, vegetu, horčicu, kečup, mleté čierne korenie a soľ. 
  3. Do takto pripravenej marinády vložíme mäso a necháme ho na celú noc odstáť v chladničke
  4. Rozohrejeme si panvicu a keď je dostatočne horúca, stíšime oheň a pridáme olivový olej.
  5. Odležané mäso opečieme na panvici zo všetkých strán a odložíme. 
  6. Vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a šampiňóny. Prilejeme trochu horúceho vývaru a zmes privedieme k varu.
  7. Mäso vložíme naspäť do výpeku a uvaríme do mäkka. 
  8. Na konci varenia pridáme dijonsku horčicu, kyslú smotanu a smotanu na varenie. 
  9. Steak dochutíme soľou, korením a nasekanou vňaťou.

Sviečkovica (Tenderloin)

Tenderloin steak, ako ho nazývajú v USA, je najlahodnejšia, no zároveň najdrahšia časť hovädzieho mäsa. Tento kúsok je veľmi krehký, pretože sval je málo namáhaný a má veľmi jemné mramorovanie. Mäso zo sviečkovice nemá príliš výraznú chuť, pretože neobsahuje veľa tuku a je také mäkké, že ho stačí krájať vidličkou.

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť