MENU

Carpaccio zo sviečkovice

Čas prípravy 30 minút

Na 2 porcie budeme potrebovať

Na dresing

Na ozdobenie

Postup

  1. Mäso, ktoré je cca 6 cm hrubé najprv vyformujeme do okrúhleho tvaru a potom na tenko rozvaľkáme valčekom na cesto alebo tĺčikom na mäso. Mäso zo všetkých strán potrieme horčicou, ochutíme soľou a z jednej strany posypeme korením a bylinkami.
  2. V panvici zohrejeme trochu olivového oleja a mäso krátko opečieme z okorenenej strany. Potom ho zabalíme do alobalu a necháme 5 minút odpočívať.
  3. V miske si zmiešame olivový olej, citrónovú šťavu, strúhaný chren, kyslú smotanu a smotanu na šľahanie. Podľa chuti pridáme soľ a korenie. Ak je dresing málo riedky, pridáme trošku smotany.
  4. Opečenú sviečkovicu nakrájame na štyri tenké plátky, vložíme medzi dve vrstvy kuchynskej fólie. Tĺčikom na mäso vyklepeme natenko.
  5. Odstránime vrchnú vrstvu fólie, mäso preklopíme na tanier a odstránime aj spodnú vrstvu fólie. Dresing cikcakovo nalejeme na mäso, ozdobíme ho lístkami rukoly, kaparami a citrónom. Posypeme čiernym korením, soľou a pridáme hobliny parmezánu.

Sviečkovica (Tenderloin)

Tenderloin steak, ako ho nazývajú v USA, je najlahodnejšia, no zároveň najdrahšia časť hovädzieho mäsa. Tento kúsok je veľmi krehký, pretože sval je málo namáhaný a má veľmi jemné mramorovanie. Mäso zo sviečkovice nemá príliš výraznú chuť, pretože neobsahuje veľa tuku a je také mäkké, že ho stačí krájať vidličkou.

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť