MENU

Sviečkovica poliata balsamicom so šampiňónmi

Čas prípravy 1hod - 4hod

Tento nie veľmi drahý kus hovädzieho mäsa, má výbornú krehkú štruktúru, teda je ideálny na nasiaknutie marinád ako napr. táto sójovo - balsamicová, ktorá má slanú no zároveň štipľavú chuť. 

Na prípravu 4 porcií potrebujeme:

Postup:

  1. Sviečkovicu si nakrájame na menšie kúsky, cca 7,5cm hrubé. 
  2. Vysušené ich poukladáme rovnomerne do zapekacej misy. 
  3. Vo väčšej miske si zmiešame, sójovú omáčku, 2 PL rastlinného oleja, balsamico, popučený cesnak, cukor, dijónsku horčicu, ½ ČL soli, ¼ ČL čierneho korenia. 
  4. Celú zmes vylejeme na steaky v zapekacej mise. 
  5. Steaky v zmesi pootáčame, aby nasiakli. 
  6. Zakryjeme ich alobalom a necháme v chladničke 1-4 hodiny. 
  7. Po vytiahnutí ich vysušíme. 
  8. Zohrejeme si panvicu a olej a steaky upečieme 3-4min z oboch strán a necháme odstáť zakryté alobalom. 
  9. Do woku pridáme nakrájané šampiňóny a pečieme cca 5min, pokým nezhnednú.
  10. Polejeme ich 2 PL balsamica a necháme zovrieť po dobu 1min.
  11. Odstavíme wok z pece, pridáme na huby nesolené maslo, pomiešame, osolíme a okoreníme.
  12. Podávame spoločne so steakom a s čerstvými bylinkami. 

Zdroj: video.apartmenttherapy.com


Sviečkovica (Tenderloin)

Tenderloin steak, ako ho nazývajú v USA, je najlahodnejšia, no zároveň najdrahšia časť hovädzieho mäsa. Tento kúsok je veľmi krehký, pretože sval je málo namáhaný a má veľmi jemné mramorovanie. Mäso zo sviečkovice nemá príliš výraznú chuť, pretože neobsahuje veľa tuku a je také mäkké, že ho stačí krájať vidličkou.

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť