MENU

Falošná sviečkovica s pizza omáčkou

Čas prípravy 25 minút

Na 2 porcie budeme potrebovať: 

Na omáčku:

Príprava:

  1. Okorené a osolené mäso necháme najprv dostatočne dlho odležať pri izbovej teplote.
  2. Ohrejeme panvicu na vysokej teplote a potom pridáme olivový olej a na hrubo nasekaný cesnak.
  3. Na panvicu pridáme steaky, paradajkový pretlak a posypeme oreganom. 
  4. Prikryté mäso pomaly dusíme cca 10 minút.
  5. Potom mäso vyberieme, zabalíme do alobalu a necháme odstáť.
  6. Omáčku dusíme ešte 10 minút pokým sa jej objem nezníži na polovicu. 

Falošná sviečkovica

Veľmi dobrá a lacná alternatíva sviečkovice je falošná sviečkovica. Pochádza z vrchnej časti lopatky, váži od 300 g do 800 g. Keďže je z krátkeho svalu na pleci je málo zaťažovaná, veľmi jemná a pokrytá tenkou blanou bez tukového krytia.

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť