Na 2 porcie budeme potrebovať:
- 280g mäsa z falošnej sviečkovice
Na omáčku:
- 1 strúčik cesnaku
- 50 ml oleja
- 2ks 400g paradajkového pretlaku
- 2 malé lyžičky čersvého alebo sušeného oregana
- čierne korenie
- soľ
Príprava:
- Okorené a osolené mäso necháme najprv dostatočne dlho odležať pri izbovej teplote.
- Ohrejeme panvicu na vysokej teplote a potom pridáme olivový olej a na hrubo nasekaný cesnak.
- Na panvicu pridáme steaky, paradajkový pretlak a posypeme oreganom.
- Prikryté mäso pomaly dusíme cca 10 minút.
- Potom mäso vyberieme, zabalíme do alobalu a necháme odstáť.
- Omáčku dusíme ešte 10 minút pokým sa jej objem nezníži na polovicu.
Falošná sviečkovica
Veľmi dobrá a lacná alternatíva sviečkovice je falošná sviečkovica. Pochádza z vrchnej časti lopatky, váži od 300 g do 800 g. Keďže je z krátkeho svalu na pleci je málo zaťažovaná, veľmi jemná a pokrytá tenkou blanou bez tukového krytia.