MENU

Plnený steak s marinádou

Čas prípravy 1hod 30min

Na prírpavu 2-4 porcií potrebujeme:

Na plnku potrebujeme:

Postup:

  1. Na prírpavu marinády zmixujeme ponorným mixérom balsamico, horčicu a nakrájaný cesnak. 
  2. Za jemného miešania pridáme olivový olej, osolíme a okoreníme a rozmixujeme pokým nevytvoríme krém.
  3. Marinádu dáme do uzatvárateľného vrecka, do ktorého vložíme aj steak. 
  4. Mäso uskladníme v chlade minimálne 4-24hod.
  5. Po schladení vyberieme steak z vrecka a osušíme ho. Marinádu už nebudeme potrebovať. 
  6. Steak pozdĺžne prerežte na polovicu a dbajte na to, aby ste neprerezali celý. Pomocou tĺčika na mäso ho zmenšíme na 1cm hrúbku.
  7. Na vrch rovnomerne položte plátky prosciutta, pričom po krajoch nechajte aspoň 2cm voľné. 
  8. Nasledujú kúsky syru a za ním špenát. 
  9. Steak zrolujte smerom od vás do vnútra a z vrchu ešte osoľte a okoreňte.
  10. Zapneme rúru na 170°C a do pekáča nalejeme olej. 
  11. Flank steak si najprv opečieme na panvici 8-10min z každej strany, a potom presunieme do rúry na ďalších 8-10min. 
  12. Po opečení ho necháme odpočívať zakrytý alobalom aspoň 10min. 

Zdroj: www.thekitchn.com


Pupok

Pupok, alebo ako ho v Amerike nazývajú Flank steak, je rez mäsa priamo z pupka zvieraťa. Jedná sa o brušný sval, ktorý je neustále namáhavý, tým pádom obsahuje husté svalové vlákna a mäso je tuhšie. Má jemné mramorovanie, a preto je vhodný na dusenie aj varenie. Samotný pupok sa delí na vrchný a spodný šál. Kým vrchný šál smeruje k bránici a pripravuje sa z neho výborný Hanger steak, spodný šál ide smerom k zadnej časti zvieraťa.

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť