MENU

Flank steak Fajitas

Čas prípravy 45 minút

Na 4 porcie potrebujeme:

Postup:

  1. Nakrájané konzervované chili papričky rozpučený cesnak, 1 čajovú lyžičku chilli, limetku a 2 lyžice oleja vložime do misky alebo uzatvárateľného plastového vrecka. 
  2. Steak si osolíme a okoreníme a vložíme ho do marinády. Uistime sa, že žiadny kúsok z nej netrčí. Steak necháme odležať pokým nedosiahne teplotu izby. 
  3. Na panvici bez oleja si ohrejeme tortilly a obalíme ich do alobalu, aby ostali teplé. 
  4. Steaky vyberieme z marinády a utrieme ich do kuchynskej utierky. 
  5. Zohrejeme si olej a na panvici opečieme steaky cca 4min z každej strany na medium rare. 
  6. Potom steak položíme na tanier a zakryjeme alobalom. 
  7. Na tú istú panvicu dáme 2 lyžice olivového oleja, nasekanú cibuľu a papriku, štipku chilli a soli a varíme cca 1min. Za občasného miešania varíme ešte 15min. 
  8. Nakrájaný steak na plátky vložíme do tortilly, položíme naň cibuľu s paprikou, guacamole, nasekaný hlávkový šalát, nastrúhaný Cheddar a čerstvý koriander.

Zdroj: www.thekitchn.com


Pupok

Pupok, alebo ako ho v Amerike nazývajú Flank steak, je rez mäsa priamo z pupka zvieraťa. Jedná sa o brušný sval, ktorý je neustále namáhavý, tým pádom obsahuje husté svalové vlákna a mäso je tuhšie. Má jemné mramorovanie, a preto je vhodný na dusenie aj varenie. Samotný pupok sa delí na vrchný a spodný šál. Kým vrchný šál smeruje k bránici a pripravuje sa z neho výborný Hanger steak, spodný šál ide smerom k zadnej časti zvieraťa.

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť