Na 4 - 6 porcii potrebujeme:
- 2kg hovädzích rebierok
Na marinádu potrebujeme:
- 1 pohár slnečnicového oleja
- ½ pohára jablčného octu
- 2 PL hnedého cukru
- 1½ PL sójovej omáčky
- 1 PL Worchestrovej omáčky
- 1ČL sušeného podrveného cesnaku
- ½ ČL sušenej podrvenej cibule
- ½ ČL soli
Na prípravu BBQ omáčky:
- 2 ČL nesoleného masla
- 1 ½ pohára kečupu
- ⅓ pohára Worchestrovej omáčky
- 2 ČL Melasi
- ½ ČL sušenej podrvenej cibule
- čerstvé korenie
Postup:
- Všetky ingrediencie na marinádu spolu premiešame. Marinádu natrite na rebrá, minimálne 2hod pred pečením, ale najlepšie, keď ich necháte odstáť cez noc.
- Pred pečením si rúru zohrejeme na 150°C, zakryjeme ich alobalom a opekáme 2hod.
- BBQ omáčku pripravíme zohriatím masla na panvici, do ktorej pridáme všetky vypísané ingrediencie vyššie.
- Privedieme zmes do varu a potom na miernom ohni varíme 10min.
- Po dvoch hodinách odstránime alobal, rebrá polejeme BBQ omáčkou a rúru vyhrejeme na 180°C. Pečieme ich ďalších 45min a každých 15min podlievame BBG omáčkou.
Zdroj: www.thekitchn.com
Prehľad steakov
Čím viac má mäso tuku, tým je steak šťavnatejší. Mimo tuku, ktorý je na povrchu, je pre chuť dôležitý aj tuk vo vnútri mäsa alebo vnútrosvalový tuk, ktorý sa vyznačuje tenkými bielymi čiarami, tzv. mramorovaním. Pozrite si prehľad steakov.