MENU

Marinovaný Strip steak

Čas prípravy 20 minút

Na 2 porcie budeme potrebovať: 

Na marinádu:

Postup:

  1. Mäso si dáme do misky, potrieme ho olivovým olejom, pretlačeným cesnakom, bylinkami a necháme odstáť v chladničke 48 hodín. 
  2. Na panvici rozpálime olej a rýchlo osmažíme mäso z oboch strán. Na panvicu pridávame maslo a zvyšnú marinádu. Steaky opečieme na miernom ohni na stupeň prepečenia podľa chuti. Na dopečenie môžeme steak vložiť o rúry na 4 minúty na 180°C.

Strip steak

Strip steak pochádza z nízkej roštenky, zo zadnej časti chrbta. Má primerané mramorovanie a mäso je porkyté hrubšou vrstvou tuku, čo dodáva steaku typickú chuť, vlhkosť a arómu. 

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť