Na 2 porcie budeme potrebovať:
- 500g Strip steaku
Na marinádu:
- 100 ml olivového oleja
- 50 ml rastlinného oleja
- 4 strúčiky cesnaku
- čerstvý rozmarín
- čerstvý tymián
- maslo
Postup:
- Mäso si dáme do misky, potrieme ho olivovým olejom, pretlačeným cesnakom, bylinkami a necháme odstáť v chladničke 48 hodín.
- Na panvici rozpálime olej a rýchlo osmažíme mäso z oboch strán. Na panvicu pridávame maslo a zvyšnú marinádu. Steaky opečieme na miernom ohni na stupeň prepečenia podľa chuti. Na dopečenie môžeme steak vložiť o rúry na 4 minúty na 180°C.
Strip steak
Strip steak pochádza z nízkej roštenky, zo zadnej časti chrbta. Má primerané mramorovanie a mäso je porkyté hrubšou vrstvou tuku, čo dodáva steaku typickú chuť, vlhkosť a arómu.