MENU

Omáčka k steaku z medvedieho cesnaku

Čas prípravy 15 minút

Medvedí cesnak je veľmi chutná a zdravá bylinka, ktorú u nás nájdete najmä vo vlhkých lesoch. Je nielen lahodnou prísadou do mnohých jedál, ale má tiež detoxikačnú schopnosť a pomáha bojovať proti žalúdočným problém a vysokému krvnému tlaku. Skúste si z neho pripraviť túto omáčku k steaku.

Budete potrebovať:

Postup:

  1. Medvedí cesnak umyte a nahrubo nakrájajte.
  2. Na panvicu nalejte pár kvapiek oleja.
  3. Pridajte pripravený medvedí cesnak.
  4. Chvíľu ho orestujte na panvici.
  5. Pridajte mleté čierne korenie, postrúhaný muškátový oriešok a štipku soli.
  6. Prilejte biele víno (ak chcete, aby bola omáčka „nealko“, pridajte namiesto vína šťavu z jedného citróna. Rozhodne však použite jednu z týchto ingrediencií, bez nich bude omáčka bez chuti).
  7. Po odparení vína, prilejte sladkú smotanu.
  8. Na záver ešte pridajte maslo a 3 minúty povarte. 
  9. Hmotu ešte rozmixujte a podľa potreby dochuťte koreninami, soľou či šťavou z citróna.

Dobrú chuť!


Prehľad steakov

Čím viac má mäso tuku, tým je steak šťavnatejší. Mimo tuku, ktorý je na povrchu, je pre chuť dôležitý aj tuk vo vnútri mäsa alebo vnútrosvalový tuk, ktorý sa vyznačuje tenkými bielymi čiarami, tzv. mramorovaním. Pozrite si prehľad steakov.

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť