Na prípravu 4 porcií potrebujeme:
- 500g sviečkovice
- 1ks kvaky
- 500g červených zemiakov
- olivový olej
- soľ a čierne korenie
- 150g baby špenátu
- 1 balenie cherry paradajok
- ½ citróna
- 1 ČL balzamikového octu
- 100g plesnivého syru
Postup:
- Predhrejeme si rúru na 230°C. Ostrúhame si kvaku a nakrájame zemiaky, ktoré môžeme nechať v šupke na 2-3cm kúsky.
- Nakrájané kúsky poukladáme na papier na pečenie a polejeme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Pečieme 25-40min a každých 15min obraciame.
- Necháme chvíľu odstáť a prenesieme do veľkej misky.
- Pridáme špenát, paradajky, citrónovú šťavu, balsamico a miešame pokým špenát jemne nezvädne. Podľa potreby ochutíme.
- Misku naplníme mixom zeleniny a opečeným steakom, nakrájaným na kúsky.
- Čo znamená obrátený bowl? Pripravte si svoj obľúbený kus steaku a najprv si do misky nakrájajte zeleninu a až potom pridajte mäso alebo dáke sacharidy.
Zdroj: www.thekitchn.com
Sviečkovica (Tenderloin)
Tenderloin steak, ako ho nazývajú v USA, je najlahodnejšia, no zároveň najdrahšia časť hovädzieho mäsa. Tento kúsok je veľmi krehký, pretože sval je málo namáhaný a má veľmi jemné mramorovanie. Mäso zo sviečkovice nemá príliš výraznú chuť, pretože neobsahuje veľa tuku a je také mäkké, že ho stačí krájať vidličkou.