MENU

Obrátený steakový bowl

Čas prípravy 1hod

Na prípravu 4 porcií potrebujeme:

Postup:

  1. Predhrejeme si rúru na 230°C. Ostrúhame si kvaku a nakrájame zemiaky, ktoré môžeme nechať v šupke na 2-3cm kúsky. 
  2. Nakrájané kúsky poukladáme na papier na pečenie a polejeme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Pečieme 25-40min a každých 15min obraciame. 
  3. Necháme chvíľu odstáť a prenesieme do veľkej misky. 
  4. Pridáme špenát, paradajky, citrónovú šťavu, balsamico a miešame pokým špenát jemne nezvädne. Podľa potreby ochutíme.
  5. Misku naplníme mixom zeleniny a opečeným steakom, nakrájaným na kúsky. 

Zdrojwww.thekitchn.com


Sviečkovica (Tenderloin)

Tenderloin steak, ako ho nazývajú v USA, je najlahodnejšia, no zároveň najdrahšia časť hovädzieho mäsa. Tento kúsok je veľmi krehký, pretože sval je málo namáhaný a má veľmi jemné mramorovanie. Mäso zo sviečkovice nemá príliš výraznú chuť, pretože neobsahuje veľa tuku a je také mäkké, že ho stačí krájať vidličkou.

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť