MENU

Flank steak na indický spôsob s tacos

Čas prípravy 45 minút

Pre milovníkov mexického tacos a indického jedla sme spojili marinovaný flank steak so skvelou masalou omáčkou, čo je výraz pre indickú zmes korenia. Masala omáčka má príchuť kari a tamarindu indického, exotického ovocia, ktoré ma sladkokyslú chuť a pripomína naše ďatle. Pri marinovaní v octe, neodporúčame steaky nechávať namočené cez noc, keďže marinádou môže mäso úplne zmäknúť.

Na 4 porcie budeme potrebovať:

Na marinádu:

Na tacos:

Postup:

  1. Najprv si pripravíme masalu. Na panvici si ohrejeme rastlinný olej a opečieme si cibuľku pokým nebude jemne hnedastá, také 3-4min. 
  2. Pridáme lístky z kari, nahrubo nakrájaný cesnak, pomleté chilli, ostrúhaný a nahrubo nakrájaný zázvor a varíme 2min. 
  3. Zmes dáme do mixéra, rozmixujeme na jemno a necháme vychladiť. 
  4. Flank steak spoločne s masalou vložíme na 1hod do chladničky. 
  5. Nakrájame si cibuľu, pokvapkáme ju limetkovou šťavou a taktiež vložíme do chladničky. 
  6. Ohrejeme si liatinovú panvicu na vysokú teplotu a steak opečieme tak, aby sme ho len raz obrátili, kým nie je stredne prepečený, takých 7-8min. 
  7. Po opečení necháme odstáť 5 minút a nakrájame na tenké kúsky. 
  8. Steak servírujeme s kúskami grilovaných tortíl, nakrájanou cibuľkou, limetkou a ozdobíme koriandrom. 

Zdroj: www.tastingtable.com

 

Pupok

Pupok, alebo ako ho v Amerike nazývajú Flank steak, je rez mäsa priamo z pupka zvieraťa. Jedná sa o brušný sval, ktorý je neustále namáhavý, tým pádom obsahuje husté svalové vlákna a mäso je tuhšie. Má jemné mramorovanie, a preto je vhodný na dusenie aj varenie. Samotný pupok sa delí na vrchný a spodný šál. Kým vrchný šál smeruje k bránici a pripravuje sa z neho výborný Hanger steak, spodný šál ide smerom k zadnej časti zvieraťa.

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť