Na prípravu 4 porcií potrebujeme:
- 1kg strip steaku
- 1ks červenej cibule
- 500g zemiakov podľa chuti
- olivový olej
- soľ a čierne korenie
- špajdle
- 100g nesoleného masla
- 1ks pretlačeného cesnaku
- 2 polievkové lyžice čerstvého petržlenu nasekaného na jemno
Postup:
- Zemiaky si očistíme a dáme variť aspoň na 5min, aby sa nám lepšie opiekli.
- Rozohrejeme si gril.
- Mäso si nakrájame na 3cm kúsky.
- Vo veľkej mise zmiešame steakové kúsky, zemiaky, olivový olej, soľ, čierne korenie.
- Následne kúsky povyberáme a ponapichujeme na špajdle.
- Naolejujte grilovacie ražne, položte na ne špajdle s mäsom a zemiakmi a zakryté alobalom grilujte aspoň 5min z každej strany.
- Do zmäknutého masla pridáme cesnak a petržlenovú vňať a zamiešame.
- Cesnakové alebo inak ochutené maslo na koniec potrite po steakoch.
- Najlepšia predpríprava zemiakov na opekanie je ich predvarenie v pare. Zemiaky, ktoré varíme na pare, dokážeme rýchlejšie pripraviť, pretože nie sú vylúhované, tým pádom sú suché.
Zdroj: www.thekitchn.com
Strip steak
Strip steak pochádza z nízkej roštenky, zo zadnej časti chrbta. Má primerané mramorovanie a mäso je porkyté hrubšou vrstvou tuku, čo dodáva steaku typickú chuť, vlhkosť a arómu.