MENU

Flank steak Panzanela

Čas prípravy 30 minút

Na 4 porcie budeme potrebovať:

Na omáčku:

Na šalát:

Postup:

  1. Na prípravu omáčky spojte všetky ingrediencie spolu a miešajte, pokým sa nevytvorí zmes.
  2. Mäso necháme najprv dostatočne dlho odležať pri izbovej teplote.
  3. Roztrhajte chlieb na menšie kúsky a rovnomerne rozložte na plech na pečenie. Pečieme cca. 20-25 minút, pokým chlieb nezhnedne.
  4. Posoľte a okoreňte steak z oboch strán a položte ho na zohriatu panvicu a opečte na potrebný stupeň prepečenia.
  5. Nakrájajte cibuľu, paradajky a uhorky, pridajte rukolu, opečený chlieb a zalejte omáčkou.
  6. Steak nakrájajte na pásiky a spoločne s nastrúhaným parmezánom pridajte do šalátu.
  7. Omáčka v chlade vydrží až 1 týždeň.   

Pupok

Pupok, alebo ako ho v Amerike nazývajú Flank steak, je rez mäsa priamo z pupka zvieraťa. Jedná sa o brušný sval, ktorý je neustále namáhavý, tým pádom obsahuje husté svalové vlákna a mäso je tuhšie. Má jemné mramorovanie, a preto je vhodný na dusenie aj varenie. Samotný pupok sa delí na vrchný a spodný šál. Kým vrchný šál smeruje k bránici a pripravuje sa z neho výborný Hanger steak, spodný šál ide smerom k zadnej časti zvieraťa.

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť