MENU

Vyprážané steakové kúsky s brokolicou

Čas prípravy 45 minút

Ak rozmýšľate aký steak použiť na vyprážané kúsky, použite flank steak alebo mäso zo slabiny. Oba kusy sú veľmi jemné, preto sa rýchlo upečú a majú lahodnú chuť. Taktiež by ste na panvici nemali mať nakrájaných viac ako 350g, aby sa vám mäso dobre prepieklo. Vložením steaku do marinády vytvoríme bohatšiu chuť a pridaním sezamového oleja zabezpečíme, že sa nám mäso neprilepí. Brokolica je na vyprážanie náročnejšia. Kvôli hrubej stonke potrebujete na ňu viac času a viac oleja, aby sa nepripálila. Brokolicu si teda pred tým, ako ju dáme do woku naparíme alebo uvaríme. 

Na prípravu 2-4 porcií potrebujeme:

Na prípravu marinády:

Na prípravu výpeku:

Postup:

  1. Nasekajte brokolicu na malé kúsky a uvarte ju.
  2. Nakrájajte mäso na 7cm kúsky.
  3. Do misy vložíme kukuričný škrob, sójovú omáčku, ryžové víno, soľ, hovädzie kúsky a zamiešame. 
  4. Na vrch pokvapkáme sezamový olej a znovu premiešame. 
  5. V malej miske rozmiešame sójovú omáčku a ústricovú omáčku.
  6. Rozohrejeme si wok, pridáme olej a opečieme na drobno nakrájaný cesnak. 
  7. Potom do woku vložíme kúsky steaku, polejeme omáčkou z ustric, opečieme 1min z každej strany a necháme odležať.
  8. Znovu pridáme lyžičku oleja a vložíme uvarenú brokolicu, ktorú vyprážame ďalšiu 1min. 
  9. Ku brokolici dáme znovu kúsky steaku a opražíme ďalšiu 1min alebo podľa chuti prepečenia a môžeme servírovať.

Zdroj: www.thekitchn.com


Pupok

Pupok, alebo ako ho v Amerike nazývajú Flank steak, je rez mäsa priamo z pupka zvieraťa. Jedná sa o brušný sval, ktorý je neustále namáhavý, tým pádom obsahuje husté svalové vlákna a mäso je tuhšie. Má jemné mramorovanie, a preto je vhodný na dusenie aj varenie. Samotný pupok sa delí na vrchný a spodný šál. Kým vrchný šál smeruje k bránici a pripravuje sa z neho výborný Hanger steak, spodný šál ide smerom k zadnej časti zvieraťa.

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť