MENU

Flank steak Panzanella

Čas prípravy 45 minút

Na prípravu 4-6 porcií potrebujeme:

Na prípravu zálievky potrebujeme:

Postup:

  1. Všetky ingrediencie na prípravu zálievky vložíme do misky a spolu premiešame. 
  2. Pokrájajme si chlieb na 2,5cm kúsky a poukladáme ich na plech s papierom na pečenie a necháme v rúre piecť 20-25min na 150°C. 
  3. Nadrobno nakrájanú cibuľu dáme spoločne s trochou zálievky do misky a necháme odstáť. 
  4. Zohrejeme si panvicu s olejom, osoliíme a okoreníme steaky a opečieme ich. 
  5. Nakrájame si paradajky, uhorku a vložíme ju do misky ku cibuli. Pridáme rukolu, chlebové kúsky a zálievku a premiešame. 
  6. Opečený steak nakrájame po smere vlákna a spoločne s nastrúhaným Parmezánom zmiešame s pripraveným Panzanella šalátom.

Zdroj: www.thekitchn.com


Pupok

Pupok, alebo ako ho v Amerike nazývajú Flank steak, je rez mäsa priamo z pupka zvieraťa. Jedná sa o brušný sval, ktorý je neustále namáhavý, tým pádom obsahuje husté svalové vlákna a mäso je tuhšie. Má jemné mramorovanie, a preto je vhodný na dusenie aj varenie. Samotný pupok sa delí na vrchný a spodný šál. Kým vrchný šál smeruje k bránici a pripravuje sa z neho výborný Hanger steak, spodný šál ide smerom k zadnej časti zvieraťa.

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť