MENU

Ľadový šalát s domácim dresingom z plesnivého syru

Čas prípravy 15 minút

Na klasických steakových večerách vás zvyčajne privítajú predjedlom, ktorý naštartuje žalúdok a pripraví ho na hlavné jedlo. Existuje dôvod, prečo práve tento recept je taký známy po celé generácie. Dresing z modrého syra, ktorý je poliaty cez najsvetlejší a najchrumkavejší ľadový šalát je najlepším príkladom toho, že chute ku sebe pasujú. Keďže je jemný, dresing si pripravíme trochu štipľavejší. Začnite výberom syru, ktorý môžu byť jemnejší alebo ostrejší, tuhší alebo krémovejší. Šalát sa konzumuje chladný, preto ho nezabudnite podávať priamo z chladničky. 

Na prípravu dresingu potrebujeme:

Na prípravu šalátu potrebujem:

Postup:

  1. Šalát dáme do chladničky.
  2. V miske rozpučíme polovicu plesnivého syru. 
  3. Pridáme kyslú smotanu, majonézu, olivový olej, citrónovú šťavu, horčicu, soľ, čierne korenie a poriadne premiešame. Pridáme druhú polovicu syra a jemne premiešame, aby tam ostali ešte hrudky. 
  4. Zakryjeme a dáme do chladničky. 
  5. Opečieme nakrájané kúsky slaniny a dáme ich odtiecť na kuchynské utierky. 
  6. Šalát nakrájame na štvrtky od hlúbu.
  7. Nasekáme paradajky a cibuľu a pridáme na šalát. 
  8. Na koniec ho polejeme dresingom a podávame naň slaninu.

Zdroj: www.thekitchn.com


Prehľad steakov

Čím viac má mäso tuku, tým je steak šťavnatejší. Mimo tuku, ktorý je na povrchu, je pre chuť dôležitý aj tuk vo vnútri mäsa alebo vnútrosvalový tuk, ktorý sa vyznačuje tenkými bielymi čiarami, tzv. mramorovaním. Pozrite si prehľad steakov.

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť