MENU

Steak burrito bowl

Čas prípravy 6hod

Na prípravu 4-6 porcií potrebujeme:

Postup:

  1. Preceďte paradajkový pretlak cez sitko a spučte ho, pokým nevytečie celá šťava. Vysypeme ho zo sitka, nakrájame na kúsky a dáme do misky.
  2. Ku pretlaku pridáme konzervu nasekaných zelených papričiek, nasekanú cibuľu, pretlačený cesnak, petržlenovú vňať, soľ a zmiešame. 
  3. Jeden pohár salsy presunieme do vysokotlakového hrnca a ostatné dáme do chladničky. 
  4. Do hrnca pridáme nadrobno nakrájaný steak, cca 2,5cm. 
  5. Posolíme, pridáme chilli prášok, rascu a oregano. Pomaly dusíme 3hod. 
  6. Pridáme ryžu, fazuľu a nakrájanú červenú papriku a dusíme ďalšie 3hod. 
  7. Nakoniec pred podávaním polejeme limetkovou šťavou.

Zdroj: www.thekitchn.com


Pupok

Pupok, alebo ako ho v Amerike nazývajú Flank steak, je rez mäsa priamo z pupka zvieraťa. Jedná sa o brušný sval, ktorý je neustále namáhavý, tým pádom obsahuje husté svalové vlákna a mäso je tuhšie. Má jemné mramorovanie, a preto je vhodný na dusenie aj varenie. Samotný pupok sa delí na vrchný a spodný šál. Kým vrchný šál smeruje k bránici a pripravuje sa z neho výborný Hanger steak, spodný šál ide smerom k zadnej časti zvieraťa.

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť