MENU

T- bone so smotanovo - šalotkou omáčkou, pečenými paradajkami a kuskusom

Čas prípravy 1 hodina

Na 4 porcie budeme potrebovať:

Na pečené paradajky:

Na prílohu:

Na omáčku:

Postup:

  1. Mäso necháme najprv dostatočne dlho odležať pri izbovej teplote.
  2. Rúru si zohrejte na 170°C.
  3. Paradajky položíme na plech, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme cesnakom, ktorý si na nakrájame na plátky a postrúhanou citrónovou kôrou. 
  4. Dochutíme soľou a čiernym korením a pečieme dokým nebudú paradajky mäkké a nezačnú sa scvrkávať. Cca. 30 - 40 minút. 
  5. Pri príprave kuskusu najprv privedieme kurací vývar alebo vodu do varu, vložíme kuskus, premiešame. Keď voda znovu začne vrieť, znížime teplotu a varíme cca 10 minút alebo kým sa voda nevyparí. 
  6. Do kuskusu primiešame olivový olej, červený vínny ocot, šťavu z polky citróna a bylinky. 
  7. Dochutíme soľou a čiernym mletým korením. 
  8. Rozohrejeme si panvicu a keď je dostatočne horúca, stíšime oheň a pridáme na ňu olivový olej.
  9. Odležané mäso si najprv osolíme a okoreníme a potom opečieme na panvici zo všetkých strán a dopečieme v rúre na 160°C.
  10. Následne mäso vyberieme a necháme odležať. 
  11. Zatiaľ čo steak necháme odpočívať, pripravíme omáčku. Nadrobno nakrájanú šalotku prepečieme cca. 3 minúty na výpeku z mäsa.
  12. Pridáme biely vinný ocot a varíme pokým sa ocot nevyparí. 
  13. Pridáme kurací vývar, primiešame horčicu, smotanu a varíme ďalšiu minútu, kým nám omáčka nezhustne. 
  14. Pripravenú zmes odložíme zo sporáka a premiešame s maslom. 
  15. Dochutíme soľou a čiernym korením.

T- bone

Tento kus steaku pozostáva z dvoch častí, ktoré sú od seba oddelené kosťou v tvare písmena T, čo je bedrová časť chrbtice.
Väčšia časť je z roštenky a menšia zo sviečkovice. V USA sa toto mäso nazýva Poterhouse. Má ten istý tvar, ale časť zo sviečkovice je väčšia.
T- bone steak je považovaný za najkvalitnejší druh mäsa, má výraznú chuť a je mimoriadne krehký. Vzhľadom k tomu, že obsahuje dva najpoužívanejšie druhy mäsa je jeho cena dosť vysoká.

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť