MENU

Sous - vide Strip steak s paradajkovo - paprikovou omáčkou

Čas prípravy 2,5 hodiny

Metódu, ako sa varí pomocou Sous - vide sme si už predstavili a teraz si skúsime týmto spôsobom pripraviť Strip steak.  

Na dve porcie budeme potrebovať:

Na omáčku:

Postup:

  1. Mäso osolíme a okoreníme a pridáme do vákuovacieho vrecka. K nemu dáme kúsok masla a vzduch z vrecka odsajeme. 
  2. Teplotu vodného kúpeľa si nastavíme podľa želaného stupňa prepečenia. Na začiatok odporúčame dávať 60°C, čiže prepečenie na medium. 
  3. Vrecká s mäsom vložíme do vodného kúpeľa.
  4. Cibuľu a cesnak si nadrobno nakrájame a restujeme na olivovom oleji.
  5. Paradajky si obaríme vriacou vodou a následne ich schladíme v studenej vode a ošúpeme. 
  6. Papriku si spoločne s ošúpanými paradajkami nakrájame na hrubšie kocky a pridáme ku cibuli a cesnaku. 
  7. Zmes ešte podlejeme červeným vínom a niekoľko minút podusíme. 
  8. Takto pripravenú zmesku zlejeme do nádoby, kde ju rozmixujeme. 
  9. Na konie zmes ešte osolíme a okoreníme.  
  10. Po skončení varenia, steak vyberieme z vrecka, osušíme ho papierovou utierkou a na horúcom oleji ho na chvíľu restujeme. 
  11. Podávame s pripravenou omáčkou. 

Odporúčané teploty varenia:

Medium rare   Medium   Well done
Teplota 55°C   Teplota 60°C   Teplota 71°C

Strip steak

Strip steak pochádza z nízkej roštenky, zo zadnej časti chrbta. Má primerané mramorovanie a mäso je porkyté hrubšou vrstvou tuku, čo dodáva steaku typickú chuť, vlhkosť a arómu. 

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť