MENU

Flank steak s omáčkou z bourbonu

Čas prípravy 45 minút

Na prípravu 2 porcií potrebujeme:

Postup:

  1. Zohrejeme si panvicu, osolíme a okoreníme si steak a na oleji ho opečieme cca 9min z každej strany a zakrytého alobalom necháme odležať. 
  2. Panvicu odstavte z ohňa a pridajte bourbon. Potom panvicu dajte na mierny oheň a drevenou vareškou odstráňte pripálené kúsky zo spodku panvice. 
  3. Varte až pokým sa bourbon nezredukuje asi o ¾. Ak nechcete kupovať celú fľašu, odporúčame vám zakúpiť mále 1dcl fľaštičky.
  4. Primiešajte hovädzí vývar, ½ čajovú lyžičku soli a ¼ čajovej lyžičky čierneho korenia. Varte pokým sa tekutina nezníži o polovicu, 2-3min. 
  5. Pridajte smotanu, priveďte do varu, znížte teplotu a varte 3min, kým omáčka nezhustne. 
  6. Nakrájajte steak, polejte ho omáčkou a posypte nakrájanou pažítkou. 

Zdroj: www.thekitchn.com/


Pupok

Pupok, alebo ako ho v Amerike nazývajú Flank steak, je rez mäsa priamo z pupka zvieraťa. Jedná sa o brušný sval, ktorý je neustále namáhavý, tým pádom obsahuje husté svalové vlákna a mäso je tuhšie. Má jemné mramorovanie, a preto je vhodný na dusenie aj varenie. Samotný pupok sa delí na vrchný a spodný šál. Kým vrchný šál smeruje k bránici a pripravuje sa z neho výborný Hanger steak, spodný šál ide smerom k zadnej časti zvieraťa.

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť