MENU

Hamburger zo sviečkovice

Čas prípravy 30 minút

Na 4 porcie potrebujeme:

Postup:

  1. Na panvicu dáme vinný ocot, vodu, soľ a za občasného miešania privedieme do varu a rozpustíme cukor. 
  2. Nakrájanú cibuľu vložíme do hrnca, opečieme, zalejeme ju vínnou omáčkou a povaríme.
  3. Utrite steak kuchynskou papierovou utierkou, osoľte a okoreňte ho. Mäso opekáme podľa prepečenia, ktoré máme najradšej. 
  4. Po opečení ho necháme na 10min odležať. 
  5. V miske si rozmiešame majonézu a horčicu. 
  6. Cez sitko presypte cibuľu a omáčku vylejte. 
  7. Steak nakrájame na kúsky. 
  8. Žemle si prekrojíme na poli, stred natrieme majonézovo - horčicovou omáčkou, poukladáme kúsky cibule, mäsa a rukoly. 

Zdroj: www.thekitchn.com


Sviečkovica (Tenderloin)

Tenderloin steak, ako ho nazývajú v USA, je najlahodnejšia, no zároveň najdrahšia časť hovädzieho mäsa. Tento kúsok je veľmi krehký, pretože sval je málo namáhaný a má veľmi jemné mramorovanie. Mäso zo sviečkovice nemá príliš výraznú chuť, pretože neobsahuje veľa tuku a je také mäkké, že ho stačí krájať vidličkou.

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť